Туристический клуб МКС
Меню сайта
Разделы новостей
Общие новости [272]
Экстра [38]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 100
Главная » 2011 » Декабрь » 16 » Враження від кубку МКС
Враження від кубку МКС
21:29

Враження від кубку МКС в закритих приміщеннях (2011 рік)

http://www.youtube.com/watch?v=-lWrBAaX02o

  

 

Змагання провели і хочеться сказати: «Ух!». Звісно кому «ух», а кому ще розгрібати мотузки, розкручувати станції і вертати позичене спорядження (розвішано було близька трьох км мотузок), писати протоколи… Але в цілому все закінчилось і з одного боку шкода, а з іншого – добре.

Як що не рахувати деяких нюансів, то, в цілому, я задоволена проведеним заходом. Дуже приємно, що було стільки учасників, і що гарно, багато з них показали достойні виступи. Згадується, як кілька років назад люди приходили в паніку від банану, а що б жумарити з товаришем на спині – про це і мови не могло бути. Тепер більшість команд з цім справилась, а ті хто не справився і «завис» отримали стимул краще розібратись з системою, бо головне в цій справі не сила, чи вага, а правильно зібраний поліспаст.

Цікавою була конкурентна боротьба між лідерами і ажіотаж і динаміка спостерігалась. Треба ще придумати «хитре» жеребкування, що б безумовні лідери бігли паралельно, було б цікаво поспостерігати і на результат такі речі впливають, бо ж конкуренція – двигун розвитку.

Задумані дистанції вдалося реалізувати майже повністю, лише трошки ми спростили другий клас та прибрали колоду на четвертому. Причиною була значна кількість учасників і обмежений час. На форумі висловили побажання робити ці змагання в два дні, але нажаль зал КУТЕП нам не належить і добре, що хоч іноді нам його видають, в інші дні там зайнято грошовитими арендаторами, тому виходимо з реалій. Крім того, саме через те, що приїхати треба на один день так багато команд. Згадаймо Чемпіонати України і навіть обласні змагання, що вимагають від людей (які працюють, вчаться...) приїжджати на 5 днів - кому це зручно крім тих, хто їде "пити горілку". А так приїхав, виступив і додому. Непотрібно жертвувати роботою, особистими справами і навіть тренуваннями (бо ці п’ять днів "колбасні" з яких бігаєш по пів години тільки три, можна витратити навіть з користю для спорту, як що інших справ немає. Тому проведення змагань в один день вбачається доцільним.

Відчувалась нестача суддів. В ідеалі, було б, що б на кожну зв’язку і кожного учасника був окремий суддя. Але маємо те, що маємо. В принципі, ми раніше пропонували учасникам, які часто кваліфікованіші за суддів та більш уважні, бо зацікавлені в результаті, в перервах між виступами допомагати судити, але, нажаль, жодного разу бажаючих не знайшлося, тому і пропонувати перестали. Головним ми все ж вважаємо не підловити учасників, а подбати про безпеку, тому основні судді, не ті, хто ходить з секундоміром, а ті, хто сидить на горі і дивиться за учасниками, і не з метою завадити, чи підловити, а що б не дати зробити фатальну помилку. Ну, і звісно, суддівські страховки теж аспект на який намагаємось звертати максимум уваги.

Хочеться подякувати всій команді МКС та нашим друзям за допомогу – ніхто не відлинював, і всі працювали на повну силу. Декому довелось пожертвувати можливістю виступити, так як їхня допомога була необхідною. Мені здається, що краще мати мінімум суддів, але дружних та відданих справі, ніж цілий штат «відпочиваючих». Колись вже було, що до нас приїхало «допомогати» 60 суддів (на 20 учасників) і дуже ображались, що ми їх не так «годували, катали і голубили», а коли стало питання, хто ж полізе на єдину станцію в горі, виявилось, що крім мене нікому. Тому кількість та якість не завжди співвідносяться.

Є думка, що штрафна система може зняти проблему порушень та «хитрощів» учасників, але це не так - бо суддів, здатних об’єктивно виставити штраф (чи такі взагалі існують) практично немає, тому безштрафна, поки, здається більш справедливою, та і результати можна оперативніше видавати, і сильніший виявляється адекватніше (може не завжди стовідсотково, але в основному так). А Чемпіонатів, де команда може перемогти, лише як що змогла «знайти правильний підхід до суддів» і так в Україні вистачає. Думаю, цей феномен спостерігали всі, хто був на Хортиці, чи Бахчисараї. Звісно шукати підхід до людей – це правильно, але спорт називається туризм, а не «мистецтво зваблювання», але це вже мене занесло.

Загалом враження позитивні і ентузіазм робити щось далі. На форумі ми отримали багато добрих відгуків, так що, думаю, не тільки мені сподобалось.

Kelyn: Спасибо за классные соревнования!

Катерина: Гарний захід, толково і на ріні поставлення і проведені змагання

 Після такого не шкодуєш про витрачений час ні на участь, ні на суддівство

Дякуємо організаторам!!!

 А День Гір, - символічно і достойно провели 

Margaret: Ярко,интересно... замечательная атмосфера)) спасибо)

Rebristaya: Спасибо за соревнования!)

 Мы обязательно приедем еще)

Rtut: Спасибо! Было замечательно! )

Аня: Спасибо! Очень понравилось 

Nadya: Спасибо организаторам соревнований :)

 Как всегда, провели на высоком уровне в плане организации и судейства.

 Также понравилось большое количество сильных некиевских команд, которые составили хорошую конкуренцию.

Грабец: Хотел тоже присоединиться к благодарностям... это классно, когда можно посмотреть на участников с других городов и увидеть их уровень.

 Ещё о без штрафной системе. Наверное при такой системе должно быть много судей, которые следят за нарушениями. Потому что такая система стимулирует к нарушениям, а у кого нету совести - их делает) Судьи все были отличные, но ощущалась их нехватка)

Pashk: Спасибо из города Николаев,очень интересные и технически сложные дистанции вдохновляют,и призывают тренироваться ещё больше,ведь стремится есть к чему.

Yukka: Ух, хочется тоже написать благодарственное слово :)

 Соревнования более чем понравились! Может, от того, что действительно получились очень динамичные, зрелищные, интересные, эмоциональные, и одновременно тёплые и дружественные! А может и от того, что давненько не было подобных стартов ;) Мне кажется, организаторы справились с первоначальной задачей - доставить прежде всего удовольствие участникам.

 Главное, что бы соревнования продолжали развиваться, и в следующем году, из-за огромного количества желающих участвовать, они проводились не в один, а два дня ;)

 И по поводу безштрафной системы: отличный способ показать каждому уровень своей подготовки, без неоправданного иногда стремления отсудить и заработать лишний балл, при этом не ограничивая участников в выборе способа преодоления участков дистанций. Долой бюрократию! :)

 

 Maksik: А на счет соревнований: На этих соревнованиях был впервые, очень понравились, правда немного был разочарован в отсутствии штрафов, они всё же могли частично все поменять, думаю не сильно но всё же. Но в самом соревнования были крутыми) Очень-очень-очень понравилось) Наконец-то я устал так, как давно хотел) Всё болит)) Спасибо организаторам соревнований)))))

Женя Еремин:   Огромное спасибо Команде МКС за очередные поставленные ими соревнования. Пора бы уже переименовывать их в КУБОК УКРАИНЫ, потому как уровень очень высокий. Огромное спасибо всем некиевским командам, которые приехали и показали где наше место))) - это отличный стимул к повышению своего уровня. На самом деле можно подумать на счёт 2-х дневных соревнований в этом зале и пригласить ещё больше команд например, с Хмельницкой, Львовской, Донецкой и др. областей с командным зачётом. Было бы очень интересно!!

 На счёт бесштрафной системы: я двумя руками ЗА эту систему, но нужно понимать, что при такой системе необходимо иметь очень много судей, которые будут знать, что судить, потому как здесь есть нюанс. У участников появляется непроизвольное или произвольное)) желание сфилонить, что-либо пропустить из необходимых условий и тд, что очень влияет на результат, это было очень сильно заметно!!! Тут получается соревнования больше на совесть, а её не у всех хватает. Было очень неприятно наблюдать за таким поведением, особенно команд, которые боролись за призовые места.

 Ещё раз огромное спасибо организаторам и командам-соперницам!!!

Категория: Общие новости | Просмотров: 656 | Добавил: Администратор | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024