Туристический клуб МКС
Меню сайта
Разделы новостей
Общие новости [272]
Экстра [38]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 100
Главная » 2010 » Январь » 31 » результаты кубка МКС
результаты кубка МКС
17:44
КУБОК МКС 2010
РЕЗУЛЬТАТЫ

NASA
 Недилько Александр Сергей Андрущенко



ПРОТОКОЛ

загальнокомандного заліку

м. Київ                                                                       29 – 31 січня 2010 р.

 

Команда

Місце команди у виді програми

Сума місць

Місце команди

Гірські перешкоди

Рятувальні технічні прийоми

1

Чернігівська ОФСТ

ІІ

І

3

І

2

МКС

І

ІІ

3

ІІ

3

ГорСЮТур, м. Кишинеу

ІІІ

ІІІ

6

ІІІ

4

Патріот, КСРЦТ

4

5

9

4

5

Центр ТОВРДМ, м. Чернігів

6

6

12

5

6

Траверс, ТКГ

5

7

12

6

7

СКІФИ, м. Маріуполь

10

4

14

7

8

БДЮТ, м. Переяслав-Хмельницький

7

8

15

8

9

Університет, м. Київ

11

9

20

9

10

KINOSURA, м. Київ

8

-

8

10

11

Абріс, м.Київ

9

-

9

11

12

МКС-КУТЕП

-

-

-

-

 


 

                         

 


Враження від дистанції «Скельна»

 

Дистанція проходила на штучному рельєфі бази «Скеля». Загалом скеледром підходить для проведення дистанцій четвертого класу: він обладнаний маршрутами різного ступеню складності, досить високий (16 м), вміщує значну кількість учасників та глядачів. Зручно і те, що є окрема кімната де учасники можуть лишати свої речі, пити чай, перевдягатись.

Значна кількість суддів (10 чоловік) себе не виправдала, як відомо у семи няньок до дитини руки не доходять… Раціонально там було б працювати чотирьом людям: секретарю, двом суддям, що ведуть зв’язки та одному судді на верхньому ПСС.

Суддівство було досить лояльне та незаангажоване. Штрафи учасники отримували лише за явні порушення, або відхилення від заявленої тактики.

Позитивним виявилось рішення щодо відміни контрольного вантажу, що дало змогу, учасникам не зважаючи на складність дистанції, фінішувати в заданий час. До фінішу дійшли шість зв’язок. Слабкіші зв’язки фінішували на різних ділянках дистанції.

Дистанцію вдалося наситити технічними прийомами різної складності. За рахунок лінійності одночасно на дистанції працювали чотири зв’язки, що економило час.

Загалом враження позитивні і особлива подяка гостинному господарю Кирилу за представлені можливості та обладнання.

 

                                                                                      Скуловатова Олена

Категория: Общие новости | Просмотров: 956 | Добавил: Администратор | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 6
6 LENOK  
0
Відповідь Глєбу:
На рахунрок бабушек з калькуляторами та заявок по тактиці. Ці змагання традиційні, а загалом ми намагаємось впровадити новий стиль змагань. де пеермогає найпідготовленіший, а не найспритніший бюрократ, чи той кого судді по якихось причинах не особливо штрафами засипали. Ідея - змагання на однакових трассах (довгих і складних, технічіно і фізично насичених, або коротких і динамічних) на швидкість проходження і "безштрафна система (тобто - все що не несе загрози, або швидко може бути виправлено не штрафується, а штрафуються лише невиправні речі - як то втрата спорядження, неможливість здьорнути мотузку, або пропуск двох ППС).

5 Глеб  
0
Лена, я тоже немного знаю какой это труд организовывать соревы - мы тоже делали это в КУТЕПЕ, и на Дорогожичах, Денешах, Каменце. Спасибо вам большое. Это без иронии.

Переправа должна быть - потому что должна (правила неоспоримы). Бабушки с калькуляторами и тактическая заявка тоже должны быть на дистанциях всех классов.

Я не бегал год на соревнованиях по ТГТ и оказалось что уже надо страховать в перчатках и только в них. Да если бы не делали тут все на скорость! Можно было бы применить нормальные тормозные устройства которые не крутят веревку, на которых срыв можно удержать одной рукой без перчаток легко!

Я не хочу обидеть конкретно этот старт. Я хочу поднять вопрос, не стоит ли вобщем пересмотреть концепцию. Лазить с нижней, лазить на динамике, учить участников организации станций. Или мы это не делаем в походах? Конечно мастерство, ловкость и общий уровень можно демонстрировать в вышивании крестиком, но зачем?


4 LENOK  
0
Мені здається музика це позитивно

2 LENOK  
0
- Перекрутити трасу не дозволив Кірил. Ми частково лише змогли її змінити (на це пішов день до змагань і ще день після ми все вертали на місце і вигрібали бруд, що нанесли команди). Дуже легко все розкриткувати, коли сам прийшов на готове, пробіг і пішов спати - але це мої емоції, відповідаю на пост:
- Переправа має бути на дистанції четвертого класу. Учасники гірських змагань (а не скелелазних) повинні вміти її проходити, так історично склалося. (І не потрібно кричати: Де в горах приміняють крутопохилі!" - змагання - це не похід в гори, а зовсім окрема тема, учасники змагаються в ловкості, спритності, технічній підготовленості та швидкості. Чомусь ніхто не кричить дайте мені рюкзак з 25 кілограмами і гітару на внєшку причіпіть, що б я як в горах був. То чому ми волаємо про те, що крутопохилих в горах не натягують. І як що вже так хочеться до гір це одаптувати, то натягують там крутопохилі, в основному на спасах, але буває і на льодопадах).
- Змагання не покликані вчити, вони демонструють реальний рівень кожного, а вчать тренування і підготовка до цих змагань.
- Відносно страховки зі станції, то особиста моя думка, що вона небезпечна, особливо на верхньому ПС, але поки що це вважається класикою.

1 Глеб  
0
Могли бы хоть трассу накрутить - перекрутить. Зачем там была нужна переправа? Кому вообще нужны крутонаклонные вверх?)) Чему учат подобные соревнования? Строховать первого со станции? Или лазить с верхней страховкой? Зачем нужна была тактика на связках?

Мне кажется ответы на эти вопросы нам не найти. Это были как обычно, соревнования для соревнований. А не для повышения тех. уровня участников, не для развития правильной техники страховки, грамотного передвижения по рельефу и тп тп тп.


3 Администратор  
0
это еще хорошо что Глеб не добрался до спасов
ему пришлоть пережить пытку музыкой

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024